MTB Route Bergherbos vernieuwd

Verken het parcours op één van onze demo E-MTB’s!

Wat wonen we toch in een geweldig stukje Nederland. Vrijwel iedere inwoner van de Achterhoek en Liemers vindt op slechts enkele kilometers afstand een schitterend natuurgebied. Neem bijvoorbeeld het Montferlandse Bergherbos. Een kwart van de MTB route is er sinds kort verlegd en uitdagender gemaakt. Voor wie het mooi lijkt om de route eens te verkennen: wij stellen een demo E-MTB beschikbaar.

De MTB route is onder meer verlegd om de sportieve fietsers tegemoet te komen. Een groot aantal rechte stukken zijn geschrapt. Daarvoor in de plaats werd een bochtiger parcours aangelegd met meer, en veel uitdagendere, hoogteverschillen. Ook werd de MTB route aangepast om de veiligheid te waarborgen. Rustige wandelaars en snelle fietsers komen elkaar dankzij de aanpassingen wat minder vaak tegen. Zo kan iedereen genieten van een recreatief verblijf in het bos.

Zelf de route fietsen op een demo E-MTB!

Wil je ontdekken hoe de nieuwe route aanvoelt of hoe het met jouw sportiviteit gesteld is? Pak dan je MTB en daag jezelf uit. Heb je geen Mountainbike? Dan hebben wij een oplossing voor je. Wij beschikken over een aantal demonstratiemodellen van elektrische MTB’s. Daarmee mag je gerust een keer mag proefrijden in het Bergherbos. Achteraf horen wij natuurlijk graag alles over je ervaringen! Heb je interesse: vraag in onze winkel naar de mogelijkheden en voorwaarden.

Vignet verplicht

De MTB route in het Bergherbos is vanuit verschillende plaatsen toegankelijk. Het parcours is met zo’n 26 kilometer voor vrijwel iedereen in eigen tempo te befietsen. Voor het beheer en onderhoud van de route vraagt Natuurmonumenten een verplichte bijdrage van 12 euro per jaar. Een daartoe in het leven geroepen vignet is in onze winkels verkrijgbaar. Leden van Natuurmonumenten krijgen 3 euro korting.