fiets verzekeren

Tweedehands elektrische fiets kopen, waar op letten?

Het kopen van een tweedehands elektrische fiets kan financieel gezien best een slimme zet zijn, maar dan moet je wel weten waar je op moet letten. Wij geven je de belangrijkste tips. Neem ze goed door voordat je besluit om een aankoop te doen. Het zijn zaken waar wij ook op letten als we tweedehands fietsen inkopen.

Tweedehands elektrische fiets kopen, waar op letten? Accudegradatie!

Het eerste waar je op moet letten bij het kopen van een tweedehands elektrische fiets, is de accu. Accudegradatie is een normaal verschijnsel bij alle elektrische fietsen en heeft op termijn invloed op de actieradius van de fiets. Daarmee bedoelen we de afstand die je op een acculading kunt fietsen. Vraag dus altijd naar de leeftijd van de accu en hoeveel procent van de oorspronkelijke capaciteit in de accu nog aanwezig is.

Jan Lukassen over de actieradius van E-bikes.

De staat van de fiets en onderhoudsbehoefte

Ook de algehele staat van de elektrische fiets is natuurlijk belangrijk. Kijk goed naar de banden, remmen, verlichting en het frame. Zijn er tekenen van slijtage of schade? Daarnaast, vraag naar de onderhoudsbehoefte op het moment van aankoop. Zo weet je of je binnenkort extra kosten kan verwachten. Een goed onderhouden fiets zal daarnaast in de toekomst minder problemen geven.

Nog vele zorgeloze kilometers

Op onze website hebben we een groot aanbod van tweedehands elektrische fietsen, allemaal zorgvuldig gecontroleerd op kwaliteit en veiligheid. Voor persoonlijk advies en een proefrit ben je altijd welkom in onze winkels. We checken alle inkomende gebruikte elektrische fietsen uitgebreid en maken ze klaar voor nog vele plezierige en zorgeloze kilometers.

Hopelijk hebben wij je hiermee een goed en duidelijk antwoord gegeven op je vraag: tweedehands elektrische fiets kopen, waar op letten?

Wil je zeker zijn van een betrouwbare aankoop? Ons volledige en actuele aanbod tweedehands elektrische fietsen vind je hier.