E-bike aankoopadvies

Sta je op het punt om een nieuwe of gebruikte e-bike aan te schaffen? Dan zijn er een aantal zaken om goed op te letten. Je geeft immers best een flink bedrag uit en dan is het wel zo fijn als je meteen de juiste keuze maakt. Op deze pagina helpen we je verder op weg met interessante info en korte video’s over de belangrijkste aandachtspunten bij het kopen van een elektrische fiets.

  • E-bike kopen bij Lukassen? Bekijk de video

Of check ons e-bike assortiment:

https://youtu.be/h4t9nJbwHTc

Welke e-bike past bij jou?

Zie je door de bomen het bos niet meer? Start onze online keuzehulp en ontdek welke elektrische fiets bij jou past.

E-bik​e aankoopadvies

Jan Lukassen vertelt je in ’t kort alles over e-bikes!

In een serie van korte video’s vertelt Jan Lukassen je alles wat je moet weten, voordat je een e-bike aanschaft.

Veel gestelde vragen

Als e-bike specialist ontvangen wij in onze winkels vooral mensen die voor de eerste keer een elektrische fiets aanschaffen. Maar ook klanten die er elders al eerder één kochten en achteraf teleurgesteld zijn over hun aankoop. Zij kochten bijvoorbeeld online en hadden achteraf graag rustiger een keuze gemaakt, aan de hand van informatie op maat. Van de vragen die al deze mensen ons stellen hebben wij er een aantal geselecteerd, om ze hier te beantwoorden.

Waar moet je op letten als je een e-bike wilt aanschaffen?

Het kiezen van de juiste elektrische fiets kan een uitdaging zijn. Waar moet je nou precies opletten als je er een wilt aanschaffen.  Wij zetten de belangrijkste zaken voor je op een rij. Lees verder.

Wat zijn de aandachtspunten bij aankoop van een tweedehands E-bike?

Het kopen van een tweedehands elektrische fiets kan financieel gezien best een slimme zet zijn, maar dan moet je wel weten waar je op moet letten. Wij geven je de belangrijkste tips. Lees verder.

Wat is beter: een accu in het frame of in de bagagedrager?

Als je op zoek bent naar een elektrische fiets die uitblinkt in stabiliteit, dan is een e-bike met de accu in het frame de perfecte keuze. Lees verder.

Actieradius e-bikes: Hoe ver kun je fietsen?

De actieradius van een elektrische fiets is een belangrijk aspect om rekening mee te houden bij het kiezen van een e-bike. Lees verder.

E-bike met lage instap alleen voor dames?

Ga je voor een elektrische fiets met lage instap of toch een hoge? Tot nog niet zo lang geleden kocht je als man een herenfiets en als vrouw een damesfiets. Dat ligt tegenwoordig anders. Lees verder.

Welke e-bike biedt de meest stabiele rij-ervaring?

Als je op zoek bent naar een elektrische fiets, is het belangrijk om de juiste keuze te maken die je een optimale rij-ervaring biedt. Overweeg dan zeker ook een elektrische fiets met middenmotor en accu in het frame. Lees verder.

Wat is beter, een middenmotor of een voorwielmotor

Als je op zoek bent naar een elektrische fiets die uitblinkt in kracht en betrouwbaarheid, dan is een e-bike met een middenmotor de perfecte keuze. Lees verder.

Wat is het beste merk elektrische fiets?

Het ‘beste merk elektrische fiets?’ Die vraag wordt vaak gesteld. Het antwoord is complexer dan een eenvoudig ‘ja’ of ‘nee’. In dit artikel leggen we uit waarom. Lees verder.

Hoe kies je de juiste accu voor je e-bike?

Welke accu voor je elektrische fiets? Die vraag zul je jezelf waarschijnlijk stellen als je op het punt staat om een nieuwe e-bike aan te schaffen. Het is belangrijk om de juiste keuze te maken. De accu is immers een cruciaal onderdeel van je e-bike en bepaalt mede de prestaties en het bereik van je elektrische ­­fiets. Lees meer

Welke elektrische mountainbike is de beste voor mij?

Ben je op zoek naar de spanning en sensatie van het mountainbiken, maar wil je ook profiteren van de kracht van elektrische ondersteuning? Overweeg dan om een e-MTB te kopen. In dit artikel helpen wij je op weg bij het vinden van de perfecte e-MTB die aan al je behoeften voldoet. Lees meer

Elektrische fiets met riem- of kettingaandrijving?

Overweeg je om een elektrische fiets aan te schaffen en twijfel je tussen een riemaandrijving en een ketting? In dit artikel gaan we dieper in op de vraag wat het beste is. Wij leggen de verschillen uit en helpen je de juiste keuze te maken. Lees meer

Welk onderhoud heeft je e-bike nodig?

Het is belangrijk om je elektrische fiets goed te (laten) onderhouden, zodat je altijd van een soepele en veilige rit kunt genieten. We vertellen je graag waarom regelmatig onderhoud voor je elektrische fiets belangrijk is. En we leggen uit hoe wij je kunnen helpen om je e-bike in topconditie te houden. Lees meer

Een elektrische driewielfiets, bestaat die ook?

Ja, die bestaat! Overweeg je vanwege een lichamelijke beperking of om een andere reden een elektrische driewielfiets aan te schaffen voor meer stabiliteit en gemak tijdens het fietsen? In dit artikel duiken we in de wereld van elektrische driewielfietsen, zodat je helemaal op de hoogte bent van de mogelijkheden. Lees meer

Kan ik naast de standaard display ook een uitgebreidere display laten monteren op mijn e-bike?

Ga je een e-bike aanschaffen of heb je er al één en vraag je je af welke mogelijkheden er zijn als het gaat om de display? Weet dan dat je echt geen genoegen hoeft te nemen met alleen de standaard gemonteerde display op je elektrische fiets. Lees meer

E-bike Fietsambulance

Je elektrische fiets bij Lukassen Tweewielers aanschaffen betekent dat je meteen aanspraak maakt op uitzonderlijke services. Is je e-bike toe aan onderhoud of reparatie en woon je in de regio? Dan komen wij deze met onze fietsambulance kosteloos bij je ophalen. In de meeste gevallen brengen wij hem de volgende ochtend alweer terug!

Dat onderhoud of die reparatie voeren onze speciaal opgeleide monteurs uit in modern uitgeruste werkplaatsen, helemaal afgestemd op het leveren van de best mogelijke zorg voor je elektrische fiets.

Heel veel mensen kozen voor een e-bike van Lukassen

★★★★★

Lukassen Tweewielers 10 Beoordeling 8.9 gebaseerd op 694 individuele klantbeoordelingen op 5-sterrenspecialist

Werkplaats

Onderhoud of reparatie nodig?

  • Haal- en Brengservice
  • Binnen één dag klaar
  • De beste vakmensen!

Wehl: 0314 68 14 00
Zevenaar: 0316 34 49 90

Online plannen