Display elektrische fiets. Welke keuzes heb je?

Ga je een e-bike aanschaffen of heb je er al één en vraag je je af welke mogelijkheden er zijn als het gaat om de display? Weet dan dat je echt geen genoegen hoeft te nemen met alleen de standaard gemonteerde display op je elektrische fiets. Hieronder vertellen we je er meer over.

Diverse opties voor display elektrische fiets

Bij displays voor elektrische fietsen heb je verschillende mogelijkheden, variërend van eenvoudig tot geavanceerd:

  • Standaard Display: De door de fabrikant gemonteerde standaard display bevindt zich meestal aan de linkerkant van het stuur en biedt basisfuncties zoals snelheid, geselecteerde trap-ondersteuningsstand en actieradius.
  • Middendisplay: Wil je meer informatie terwijl je onderweg bent? Dan is een middendisplay een uitstekende keuze. Op deze universele display kun je aanvullende gegevens bekijken, zoals temperatuur, gemiddelde snelheid en in sommige gevallen zelfs navigatie-instructies.
  • Gekoppeld met je smartphone: Voor wie uitgebreide informatie, analyses en navigatie nodig heeft, kun je de display van de e-bike koppelen aan je smartphone. Dit biedt een schat aan informatie die je kunt bewaren en thuis in alle rust kunt analyseren.
Jan Lukassen vertelt over de elektrische driewielers van Van Raam.

Afneembare displays: extra gemak en veiligheid

Overweeg je een universele display op je elektrische fiets die minder diefstalgevoelig is? Dan zijn afneembare displays een slimme keuze. Je kunt ze eenvoudig verwijderen en meenemen als je je fiets ergens stalt.

Advies op maat voor jouw e-bike

In onze winkels in Wehl en Zevenaar kunnen wij je verschillende displays laten zien. We hebben er altijd één die past bij het gebruik dat jij voor ogen hebt. We kunnen deze display direct bij het rijklaar maken op je nieuwe e-bike monteren.

Ga je voor standaard of wil je graag meer?

De conclusie rondom displays voor je elektrische fiets is dus dat je, als je met de standaard display niet goed genoeg uit de voeten kunt, de keuze hebt om uitgebreidere universele displays te monteren. Deze displays passen uitstekend in de vormgeving van de e-bike en bieden je extra rijplezier. Heb je vragen? Kom dan gerust naar onze winkels voor advies!