Elektrische fiets met middenmotor en accu in frame ’n topcombinatie?

Als je op zoek bent naar een elektrische fiets, is het belangrijk om de juiste keuze te maken die je een optimale rij-ervaring biedt. Overweeg dan zeker ook een elektrische fiets met middenmotor en accu in het frame. We leggen je graag uit waarom deze combinatie zorgt voor ultiem comfort en stabiliteit tijdens het fietsen.

De voordelen van een middenmotor

Een elektrische fiets met een middenmotor heeft tal van voordelen. Allereerst bevindt de motor zich in het midden van de fiets, waardoor het gewicht zich gelijkmatig verdeelt. Dit resulteert in een optimale balans en een stabiele rij-ervaring. Op verharde wegen, maar zeker ook op onverharde paden biedt een fiets met middenmotor een vertrouwde en comfortabele rij-ervaring.

Accu in het frame voor optimale prestaties

Als de accu in het frame van de elektrische fiets is geïntegreerd, biedt dit verschillende voordelen. Ten eerste draagt het – net als de middenmotor – bij aan de optimale gewichtsverdeling van de fiets. Het lage zwaartepunt zorgt voor meer stabiliteit en controle, vooral bij het nemen van bochten. Bovendien heeft een accu in het frame geen invloed op de bagagedrager, waardoor je deze volledig kunt benutten voor bijvoorbeeld fietstassen of een kinderzitje.

Liever geen motor in het voorwiel

Hoewel er ook elektrische fietsen zijn met een motor in het voorwiel, staan wij hier niet achter. Wij willen onze klanten de best mogelijke rij-ervaring bieden en leveren alleen e-bikes met middenmotor. Een motor in het voorwiel kan de balans en wendbaarheid van de fiets beïnvloeden. Elektrische fietsen met middenmotor en accu in het frame zorgen voor een veel beter uitgebalanceerd geheel.

Jan Lukassen over accu- en motorplaatsing op je e-bike.

Voordelen van combinatie accu in frame en middenmotor

  • Optimaal comfort en stabiliteit: de combinatie van een accu in het frame en een middenmotor zorgt voor een optimale balans en stabiliteit tijdens het fietsen. Het gewicht van de accu is gelijkmatig verdeeld over de fiets, waardoor je een comfortabele en stabiele rij-ervaring hebt, zowel op vlakke wegen als op heuvelachtig terrein.
  • Verbeterde gewichtsverdeling: met de accu in het frame, wordt het zwaartepunt van de elektrische fiets verlaagd. Dit heeft als voordeel dat de fiets beter in balans blijft. Dit merk je vooral bij het nemen van scherpe bochten en bij het rijden op oneffen terrein.
  • Betere prestaties en krachtige ondersteuning: De middenmotor is een krachtige aandrijfeenheid die direct in de trapas is geplaatst. Dit zorgt voor een efficiënte krachtoverbrenging en een natuurlijke rijervaring. In combinatie met de accu in het frame biedt dit systeem een goede balans tussen vermogen en energie-efficiëntie. Dit merk je aan een soepele en krachtige ondersteuning tijdens het fietsen.

Accu in de bagagedrager kan ook gewoon

Zoals hierboven benoemd zijn er ook e-bikes zijn met de accu in de bagagedrager. Hier is op zichzelf niets mis mee. Onze klanten kiezen voor deze configuratie vaak omdat ze het gewoon mooier vinden als het frame wat slanker is. Als je de voorkeur geeft aan een slanker frame, is een elektrische fiets met een accu in de bagagedrager, ondanks de minder optimale gewichtsverdeling, zeker ook een veilige keuze.

Al met al biedt een elektrische fiets met middenmotor en accu in het frame een optimale combinatie van comfort en stabiliteit. Het evenwichtige ontwerp zorgt voor een plezierige en stabiele rij-ervaring, of je nu lange afstanden fietst of geniet van korte tochtjes in de stad.

Proefrijden helpt je de juiste keuze maken

Als je in onze winkels komt voor advies, stellen wij je een aantal belangrijke vragen. Zo ontdekken wij jouw persoonlijke voorkeuren en behoeften. Aan de hand daarvan laten wij je met plezier proefrijden op verschillende fietsen. Je kunt dan zelf het verschil ervaren en een weloverwogen keuze maken.