Actieradius elektrische fiets: Hoe ver kun je fietsen?

De actieradius van een elektrische fiets is een belangrijk aspect om rekening mee te houden bij het kiezen van een e-bike. Het bepaalt namelijk hoe ver je kunt fietsen voordat de accu leeg raakt en je weer moet opladen. We vertellen je graag alles wat je moet weten over de actieradius van een elektrische fiets.

Optimale controle

Of je nu geniet van ontspannen fietstochten door de natuur, dagelijks naar je werk pendelt of graag sportief fietst, een elektrische fiets met de accu in het frame geeft je altijd het vertrouwen onderweg te zijn met een stabiele en goed presterende e-bike, die je helemaal onder controle hebt.

Jan Lukassen over de actieradius van E-bikes.

Accu in de bagagedrager kan natuurlijk ook

En dan is er ook nog een praktische argument. Als de accu in het frame is geïntegreerd, blijft de bagagedrager van je e-bike vrij om bagage, fietstassen of een kinderzitje te plaatsen. Dit maakt de e-bike niet alleen geschikt voor dagelijkse ritten, maar ook voor langere tochten waarbij je spullen of je kroost wil meenemen.

In onze winkels tref je ook e-bikes zijn met de accu in de bagagedrager. Hier is op zichzelf niets mis mee. Onze klanten kiezen voor deze configuratie vaak omdat ze het gewoon mooier vinden als het frame wat slanker is. Als je de voorkeur geeft aan een slanker frame, is een elektrische fiets met een accu in de bagagedrager, ondanks de minder optimale gewichtsverdeling, ook een veilige keuze.

Proefrijden kan altijd!

Bij het kiezen van een elektrische fiets met de accu in het frame of in de bagedrager is het belangrijk om rekening te houden met je specifieke behoeften en voorkeuren. Bedenk waar je de fiets voornamelijk voor wilt gebruiken en welke functies en specificaties belangrijk voor je zijn. Wij staan klaar om je te adviseren en te helpen bij het vinden van de perfecte elektrische fiets die aan al jouw wensen voldoet. Proefrijden geeft daarbij meestal de doorslag.