Elektrische fiets waar op letten bij aanschaf?

Het kiezen van de juiste elektrische fiets kan een uitdaging zijn. Waar moet je nou precies opletten als je er een wilt aanschaffen. Dit artikel hebben wij geschreven om je te helpen bij het maken van de juiste keuze.

Ten eerste, let op de motor. Een middenmotor zorgt voor een stabiele en evenwichtige rit omdat het gewicht in het midden van de fiets is geplaatst. De middenmotoren van Bosch zijn over het algemeen veruit het populairst. En dat is niet voor niets, ze zijn erg betrouwbaar.

De accugrootte

De accugrootte is ook een belangrijk aspect waar je op moet letten. Een grotere accu betekent meer vermogen en een langere actieradius, maar is vaak ook iets zwaarder. Let ook op de plaatsing van de accu. In het frame geplaatst, draagt hij bij aan de stabiliteit, omdat je ook hier het gewicht naar het midden van de e-bike verplaatst. Een keuze voor de accu in de bagagedrager wordt meestal gemaakt omdat mensen dat mooier vinden.

Jan Lukassen vertelt over de actieradius van een e-bike.

Zithouding van je elektrische fiets, waar op letten?

Wil je een actieve, recreatieve of sportieve zithouding? Alles hangt hierbij natuurlijk af van hoe je de e-bike wilt gaan gebruiken. Wil je rustig cruisen in de natuur? Dan zal een recreatieve zithouding helemaal jouw ding. Fiets je graag door of gebruik je de e-bike om op tijd op je werk te zijn, dan kan een actieve of zelfs sportieve zithouding misschien beter bij je passen.

Voor een handige e-bike keuzehulp, kun je hier terecht. Voor persoonlijk advies en een proefrit ben je altijd welkom in onze winkels.

Bekijk alle nieuwe elektrische fietsen binnen ons aanbod.

Elektrische fiets tweedehands kopen: Waar op letten?

Hoef je niet per se een nieuwe elektrische fiets en ben je ook helemaal tevreden met een tweedehands e-bike? Dan zijn er bij aanschaf daarvan ook belangrijke aspecten waar je goed op moet letten. Controleer:

  • De staat van de accu
  • De kilometerstand
  • De algehele conditie van de fiets

Bij ons hoef je je hier geen zorgen over te maken. We checken alle inkomende gebruikte elektrische fietsen uitgebreid en maken ze in onze eigen werkplaats klaar voor nog vele plezierige en zorgeloze kilometers.

Bekijk het tweedehands aanbod.