Elektrische fiets met riemaandrijving of ketting?

Overweeg je om een elektrische fiets aan te schaffen en twijfel je tussen een riemaandrijving en een ketting? In dit artikel gaan we dieper in op de vraag wat het beste is. Dus wordt het een elektrische fiets met riemaandrijving of ketting? Wij leggen de verschillen uit en helpen je de juiste keuze te maken.

Je kunt eigenlijk geen verkeerde keuze maken. Beide soorten elektrische fietsen rijden als een trein. Het is afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren of je kiest voor aandrijving door een riem, ook wel belt genoemd, of een ketting. Wij leggen je uit welke voordelen beide systemen hebben. Daarmee worden meteen ook de verschillend duidelijk.

Jan Lukassen legt het verschil uit tussen riemaandrijving en kettingaandrijving op je E-bike.

Voordelen van beide aandrijfsystemen

Voordelen van elektrische fiets met riemaandrijving (Belt)

  • Onderhoudsarm: Riemaandrijvingen vereisen minimaal onderhoud, wat betekent dat je minder tijd hoeft te besteden aan smeren en reinigen.
  • Duurzaamheid: Riemen gaan aanzienlijk langer mee dan kettingen, met een levensduur van 15.000 tot 20.000 kilometer, afhankelijk van gebruik en omstandigheden.
  • Stil en Efficiënt: Riemen bieden een rustigere en efficiëntere rit, ideaal voor stadsfietsen en ontspannen tochten.

Voordelen van elektrische fiets met kettingaandrijving

  • Traditionele Keuze: Als je vertrouwd bent met kettingaandrijvingen en gemakkelijk vervangbare onderdelen wilt, is een ketting een goede keuze.
  • Betaalbaarheid: Fietsen met kettingaandrijving zijn meestal iets vriendelijker voor je portemonnee.
  • Aanpasbaarheid: Kettingen bieden meer aanpassingsmogelijkheden als je specifieke behoeften hebt op het gebied van versnellingen en overbrengingsverhoudingen.

Onze ruime assortiment elektrische fietsen

In onze winkels hebben we een uitgebreid assortiment elektrische fietsen met zowel riemaandrijving als kettingaandrijving. Eigenlijk kun je het beste zelf het verschil voelen. Daarom hebben we testfietsen beschikbaar, zodat je zelf kunt ervaren welk aandrijfsysteem het beste bij je past. Kom dus gerust proefrijden!