Rijd ’n leasefiets met enkele euro’s bijtelling

Heeft u het al gehoord? Vanaf januari 2020 wordt het mogelijk om voor enkele euro’s per maand een fiets te leasen. Dankzij de leasefiets komt voor velen ineens het rijden van een luxe e-bike – of zelfs een speedbike – binnen handbereik. Wij werken samen met Lease a Bike en kunnen u betrouwbaar informeren over zowel de leasevormen als de te leasen fiets.

Hoe snel bent u met de auto op het werk? Ook in ons mooie oosten zijn files en stremmend stadsverkeer steeds meer aan de orde van de dag. Wat zou het voor u betekenen als u, in samenspraak met uw werkgever, tegen een lage vergoeding een snelle e-bike kunt rijden? Dat zou wellicht tijdwinst en in ieder geval vítaliteitswinst opleveren, plus een fraaie fiets voor in uw vrije tijd.

Wilt u toch ook graag uw leaseauto behouden? Ook dat is mogelijk. Een fiets kan gewoon naast uw auto geleasd worden. Door bijvoorbeeld een iets minder dure auto uit te kiezen en er een supersnelle speedbike bij te nemen. Alles natuurlijk in samenspraak met uw werkgever.

Alles online voorbereid

Onze samenwerking met Lease a Bike, de leasemaatschappij, zorgt voor veel gemak. Via een slim online platform kunt u gemakkelijk met uw werkgever toestemming regelen, waarna alle gegevens en contracten digitaal tot stand komen. U komt vervolgens bij ons en kiest uw fiets. Dat kan bijvoorbeeld een gewone stadsfiets zijn of een e-bike, van ieder aanwezig merk en type. Met plezier helpen wij u een passende keuze te maken.

De fiets wordt volgens een serviceplan onderhouden en is voor minimaal 36 maanden de uwe. Loopt uw leasefiets schade op of wordt uw fiets gestolen? Ook dan mag u rekenen op onze snelle en persoonlijke ‘Lukassen’ service: uw fiets wordt gerepareerd of vervangen. Bekijk de video hieronder maar eens.

Achtergrond fiets lease

Waar voorheen gewerkt werd met het, in 2015 afgeschafte, Fietsplan was er vervolgens de mogelijkheid een fiets zakelijk te rijden, mits er een kilometeradministratie werd bijgehouden. Dat laatste werkte niet. Vanaf 1 januari 2020 is er de mogelijkheid om tegen 7% bijtelling een fiets te leasen via uw werkgever. Wij verwachten dat dit wél goed uitpakt voor u als fietser, want de maandelijkse bijtelling zal in de praktijk slechts enkele euro’s bedragen. Of een leasefiets ook voor u een slimme oplossing is, hangt af van een aantal factoren. U kunt op de website van de Fietsersbond een proefberekening maken.