Elektrische fiets met lage instap alleen voor dames?

Ga je voor een elektrische fiets met lage instap of toch een hoge? Tot nog niet zo lang geleden kocht je als man een herenfiets en als vrouw een damesfiets. Dat ligt tegenwoordig anders. Vergis je niet, het heeft niets (of in ieder geval weinig) met gendergelijkheid te maken. Het gaat er gewoon om dat fietsenfabrikanten hebben onderkend dat iedereen graag met een vertrouwd gevoel op de fiets stapt.

De elektrische fiets met lage instap wordt tegenwoordig meer verkocht dan de andere modellen. Je mag deze variant dus gerust een populaire keuze noemen. In onze winkels spelen wij daarop in met ons uitgebreide assortiment aan elektrische fietsen met een lage instap van topmerken zoals Cube, Gazelle, Kalkhoff en Sparta. Maar wat zijn nu precies de voordelen?

Jan Lukassen over de hoge of lage instap op je e-bike.

Voordelen van een elektrische fiets met lage instap

  • Gemakkelijk op- en afstappen: Een elektrische fiets met een lage instap maakt het op- en afstappen eenvoudig en comfortabel voor iedereen. Ongeacht je geslacht of lichaamsbouw, de lage instap zorgt ervoor dat je moeiteloos kunt opstappen en direct kunt genieten van je fietstocht.
  • Geschikt voor iedereen: Een lage instap hoef je dus zeker niet meer te beschouwen als exclusief voor dames. Maar ook niet als e-bike voor oudere mensen. De lage instap maakt simpelweg het op- en afstappen gemakkelijk, vooral bij het dragen van bagage of tijdens (plotselinge) stopmomenten.
  • Veiligheid en stabiliteit: Het maakt ook voor heren het op- en afstappen gemakkelijk, vooral bij het dragen van bagage of tijdens (plotselinge) stopmomenten.

Ruim assortiment aan e-bikes met lage instap

Naast ‘lage instap’ worden er door winkels en fabrikanten ook andere termen gebruikt om dit type fiets aan te duiden, zoals ‘comfort instap’ of ‘easy entry’. Deze termen verwijzen allemaal naar hetzelfde concept van een elektrische fiets met een lage instap, die gemak en comfort biedt aan iedereen die er de voorkeur aan geeft gemakkelijk te kunnen op- en afstappen.

Proefrijden helpt je de juiste keuze maken

Als je in onze winkels komt voor advies, stellen wij je een aantal belangrijke vragen. Zo ontdekken wij jouw persoonlijke voorkeuren en behoeften. Aan de hand daarvan laten wij je met plezier proefrijden op verschillende fietsen. Je kunt dan ook gerust een fiets proberen met een hogere instap. Je merkt dan wat de verschillen zijn en of een lage instap voor jou wel of niet de betere keus is. Zo fiets je altijd de deur uit met een fiets die het beste bij je past!