Waarop letten bij E MTB / elektrische mountainbike kopen?

Ben je op zoek naar de spanning en sensatie van het mountainbiken, maar wil je ook profiteren van de kracht van elektrische ondersteuning? Overweeg dan om een e-MTB te kopen. In dit artikel helpen wij je op weg bij het vinden van de perfecte e-MTB die aan al je behoeften voldoet.

Voordelen van een Elektrische Mountainbike

Krachtige Ondersteuning. Met een e-MTB krijg je een krachtige elektrische motor die je helpt bij het beklimmen van steile heuvels en ruig terrein. Je kunt verder en sneller rijden, en daardoor meer uitdagende trails aan.

Uithoudingsvermogen. De sterke accu’s van e-MTB’s zorgen ervoor dat je langere ritten kunt maken zonder je zorgen te maken dat de batterij leeg raakt. Hierdoor kun je avontuurlijk te keer gaan, zonder je zorgen te hoeven maken over de afstand.

Zelfvertrouwen. Elektrische mountainbikes geven je het vertrouwen om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Je kunt sneller herstellen na inspannende secties en met meer zelfvertrouwen technische afdalingen aanpakken.

Breed Assortiment Elektrische Mountainbikes

In onze winkels hebben we een uitgebreid assortiment e-MTB’s van vooral het merk Cube, maar bijvoorbeeld ook van Stevens. Of je nu een beginner bent of een doorgewinterde mountainbiker, we hebben de juiste e-MTB voor jou.

Kies voor een Sterke Motor en Accu

Bij het kopen van een e-MTB raden wij je aan om te investeren in een sterke motor en een krachtige accu. Een van de meest populaire motorsystemen voor e-MTB’s is de Bosch Performance CX motor. Deze motor biedt niet alleen veel kracht, maar ook een uitstekende tractie en controle, vooral op steile hellingen en technisch terrein.

Een sterke accu is ook cruciaal om lang te kunnen genieten van je e-MTB. Kies voor een model met een hoge capaciteit, zodat je lange ritten kunt maken zonder je zorgen te maken over het opladen.

Fully of hardtail, keuze tussen twee E MTB varianten

Bij het overwegen van de aankoop van een e MTB zijn er twee belangrijke varianten om uit te kiezen, namelijk fully (volledig geveerd) en hardtail (met alleen voorvering). Elk van deze stijlen heeft zijn eigen unieke eigenschappen en voordelen. Dat leggen wij je even uit.

Fully (Volledig Geveerd) E MTB

Waarom een fully elektrische mountainbike kopen? Deze is uitgerust met zowel voor- als achtervering. Dit betekent dat beide wielen onafhankelijk van elkaar kunnen bewegen om oneffenheden in het terrein op te vangen. Enkele voordelen van een fully e-MTB zijn:

  • Verbeterde comfort en controle: de vering aan de voor- en achterkant zorgt voor een soepelere rit, vooral op ruw en technisch terrein. Het verbetert je comfort en geeft je meer controle, waardoor je beter in staat bent om obstakels te overwinnen.
  • Superieure tractie: De volledige vering maximaliseert de tractie, zelfs op zeer hobbelige paden. Dit betekent dat je in staat bent om steile hellingen te beklimmen en moeilijke afdalingen aan te pakken met meer vertrouwen.

Hardtail E MTB

Een hardtail e-MTB heeft alleen voorvering, wat betekent dat het achterwiel geen vering heeft. Enkele voordelen van een hardtail elektrische mountainbike zijn:

  • Efficiënt klimmen: de afwezigheid van achtervering maakt de hardtail lichter en efficiënter bij het klimmen, vooral op gladde en stabiele ondergronden. Het zorgt voor een betere overdracht van kracht naar het achterwiel.
  • Onderhoudsgemak: omdat er minder bewegende delen zijn, vereist een hardtail over het algemeen minder onderhoud en heeft het potentieel minder reparaties nodig.

Welke E-MTB Past bij Jou?

De keuze tussen een fully en een hardtail e-MTB hangt af van je persoonlijke voorkeuren en het type terrein waarop je van plan bent te rijden. Als je op zoek bent naar een soepele en comfortabele rit op technisch terrein en prijs stelt op maximale tractie en controle, dan is een fully e-MTB misschien de juiste keuze voor jou.

Aan de andere kant, als je van plan bent om voornamelijk op vlakke paden te rijden, veel wilt klimmen en efficiëntie belangrijk vindt, dan kan een hardtail e-MTB de betere optie zijn.

Testrit in het bos!

Handig om te weten is dat we testfietsen beschikbaar hebben. Je kunt een e-MTB meenemen naar het bos en het zelf ervaren voordat je een beslissing neemt!