Elektrische fiets: accu in frame de beste keuze?

Als je op zoek bent naar een elektrische fiets die uitblinkt in stabiliteit, dan is een e-bike met de accu in het frame de perfecte keuze. In onze winkels in Zevenaar en Wehl hebben we een uitgebreid assortiment van dit soort elektrische fietsen van gerenommeerde merken zoals Cube, Gazelle, Kalkhoff en Sparta. Hieronder lees je meer over de voordelen van een elektrische fiets met de accu in het frame.

Voordelen elektrische fiets met accu in frame

  • Optimale gewichtsverdeling: met de accu geïntegreerd in het frame, verplaatst het gewicht ervan zich naar een centraal punt, lager bij de grond. Dit zorgt voor een betere gewichtsverdeling, met als gevolg een stabiele en comfortabele rij-ervaring. Je merkt het verschil wanneer je bochten neemt en manoeuvreert op verschillende terreinen. De e-bike voelt evenwichtig aan en geeft je een gevoel van controle en vertrouwen.
  • Het ziet er strak uit: smaken verschillen, maar naar onze mening zorgt een accu in het frame voor een strakke en krachtige uitstraling. De accu gaat helemaal op in de fiets en toch haal je hem er met het grootste gemak uit als dat nodig is.
  • Veelzijdigheid: Elektrische fietsen met de accu in het frame zijn geschikt voor verschillende soorten gebruik, zoals recreatief, actief en sportief fietsen. Ze bieden niet alleen comfort en stabiliteit tijdens dagelijkse ritten, maar ook wanneer je op uitdagend terrein fietst. Vooral elektrische mountainbikes (e-MTB’s) maken gebruik van een accu in het frame, niet alleen vanwege het ontbreken van een bagagedrager, maar juist ook voor de stabiliteit op oneffen terrein en in bochten.

Jan Lukassen over de accu-opties als je een e-bike koopt.

Optimale controle

Of je nu geniet van ontspannen fietstochten door de natuur, dagelijks naar je werk pendelt of graag sportief fietst, een elektrische fiets met de accu in het frame geeft je altijd het vertrouwen onderweg te zijn met een stabiele en goed presterende e-bike, die je helemaal onder controle hebt.

Accu in de bagagedrager kan natuurlijk ook

En dan is er ook nog een praktische argument. Als de accu in het frame is geïntegreerd, blijft de bagagedrager van je e-bike vrij om bagage, fietstassen of een kinderzitje te plaatsen. Dit maakt de e-bike niet alleen geschikt voor dagelijkse ritten, maar ook voor langere tochten waarbij je spullen of je kroost wil meenemen.

In onze winkels tref je ook e-bikes zijn met de accu in de bagagedrager. Hier is op zichzelf niets mis mee. Onze klanten kiezen voor deze configuratie vaak omdat ze het gewoon mooier vinden als het frame wat slanker is. Als je de voorkeur geeft aan een slanker frame, is een elektrische fiets met een accu in de bagagedrager, ondanks de minder optimale gewichtsverdeling, ook een veilige keuze.

Proefrijden mag altijd!

Bij het kiezen van een elektrische fiets met de accu in het frame of in de bagedrager is het belangrijk om rekening te houden met je specifieke behoeften en voorkeuren. Bedenk waar je de fiets voornamelijk voor wilt gebruiken en welke functies en specificaties belangrijk voor je zijn. Wij staan klaar om je te adviseren en te helpen bij het vinden van de perfecte elektrische fiets die aan al jouw wensen voldoet. Proefrijden geeft daarbij meestal de doorslag.