Onderhoud elektrische fiets, wat is nodig?

Het is belangrijk om je elektrische fiets goed te (laten) onderhouden, zodat je altijd van een soepele en veilige rit kunt genieten. We vertellen je er graag waarom regelmatig onderhoud voor je elektrische fiets belangrijk is. En we leggen uit hoe wij je kunnen helpen om je e-bike in topconditie te houden.

Waarom onderhoud elektrische fiets nodig is

Onderhoud van je elektrische fiets is om meerdere redenen iets om niet te laten versloffen:

  • Veiligheid: Een goed onderhouden fiets is een veilige fiets. Het regelmatig controleren van remmen, verlichting en andere vitale onderdelen helpt je om ongelukken te voorkomen.
  • Betrouwbaarheid: Niets is vervelender dan onderweg stranden met een kapotte fiets. Door regelmatig onderhoud worden potentiële problemen op tijd ontdekt en verholpen, waardoor je altijd kunt vertrouwen op je e-bike.
  • Levensduur: Een goed onderhouden elektrische fiets gaat langer mee. Het voorkomt slijtage en verlengt de levensduur van je investering. Je fiets blijft dus ook meer waard, wat je bij een eventuele inruil vanzelf terugziet.
Jan Lukassen legt het verschil uit tussen riemaandrijving en kettingaandrijving op je E-bike.

Wat onderhoud elektrische fiets omvat

Regelmatig onderhoud van je elektrische fiets omvat verschillende belangrijke aspecten:

  • Batterijonderhoud: Het controleren van de batterijstatus, het schoonmaken van de contacten en het zorgen voor een juiste opslag van de batterij zijn cruciaal voor de prestaties van je e-bike.
  • Remmen inspecteren: Regelmatige inspectie en aanpassing van de remmen zorgt voor veilig remgedrag.
  • Smering van de ketting: Een goed gesmeerde ketting vermindert wrijving en slijtage. Het verbetert ook de algehele efficiëntie van je e-bike. Als je fiets is uitgerust met een aandrijfriem / belt, is smeren natuurlijk niet nodig.
  • Algemene controle: Een algehele inspectie van je fiets, inclusief motor, frame, verlichting, banden, versnellingen en elektronische componenten, is belangrijk om eventuele problemen op te sporen.

Onze onderhoudsbeurt elektrische fiets

Wij weten uit ervaring hoe belangrijk onderhoud is voor je elektrische fiets. Daarom beschikken wij in Wehl en Zevenaar over twee compleet uitgeruste e-bike werkplaatsen. Onze deskundige vakmensen zijn speciaal getraind om elektrische fietsen vakkundig te onderhouden.

Onderhoudsbeurt e-bike inplannen

Het inplannen van een onderhoudsbeurt voor je elektrische fiets is eenvoudig. Als geregistreerde klant van Lukassen Tweewielers kun je heel gemakkelijk online een afspraak maken via onze website. We begrijpen dat het niet altijd mogelijk is om je fiets naar ons te brengen, daarom bieden we ook een handige haal- en brengservice aan met onze speciale fietsambulance.

Wat kost een e-bike onderhoudsbeurt?

Wil je graag weten wat de kosten zijn van een onderhoudsbeurt voor een elektrische fiets? Wij hanteren vaste prijzen. Je vindt linkjes naar de actuele bedragen in het blok onderaan deze pagina.