Welke medewerkers komen in aanmerking voor een leasefiets?

In principe mag je van de fiscus een leasefiets verstrekken aan iedere medewerker. Het is aan jou als werkgever om zelf te bepalen welke financiële bijdrage je daar tegenover stelt.

In een eventuele leasefiets regeling kun je binnen je organisatie afspraken met elkaar maken over de voorwaarden voor verschillende typen medewerkers. Zo kan de afstand tussen wonen en werken een rol spelen, maar bijvoorbeeld ook de functiegroep. Iedereen die een leasefiets rijdt moet hiervoor 7% van de nieuwwaarde bij het bruto inkomen optellen, de welbekende bijtelling. Wie dit betaalt mag de fiets ook privé gebruiken.

Leasefiets én leaseauto

Ook medewerkers die nu in een leaseauto van de zaak rijden komen in aanmerking voor de leasefiets. Je kunt medewerkers bijvoorbeeld aansporen om binnen het leasebudget voor een enigszins goedkopere auto te kiezen. Zij kunnen dan voor het nog openstaande budget een leasefiets rijden tegen fiscaal gunstige voorwaarden.

Leasefiets en onbelaste kilometervergoeding

Medewerkers die nu een onbelaste reiskostenvergoeding ontvangen zullen mogelijk minder baat hebben wij een leasefiets, omdat zij niet meer of slechts deels in aanmerking komen voor deze reiskostenvergoeding. Hierbij is het mogelijk om dus wél deels een onbelaste reiskostenvergoeding te blijven verstrekken. Deze geldt voor dagen waarop niet de fiets, maar een ander vervoermiddel gebruikt is bij het woon-werkverkeer. Of dit voor de werknemer voordelig uitpakt hangt af van de hoeveelheid reisdagen met een ander vervoermiddel.

Door de leasefiets in je organisatie beschikbaar te stellen werk je aan het groene imago van je bedrijf, faciliteer je vitaliteit onder je medewerkers en profileer je je als moderne en aantrekkelijke werkgever.

Lees en bekijk de brochure!

Behoefte aan persoonlijke hulp?

Wil je meer weten over de leasefiets of heb je hulp nodig bij het inrichten van een goede regeling voor jouw organisatie? Bij Lukassen Tweewielers hebben wij ons gespecialiseerd in alles wat te maken heeft met de leasefiets. Wij kunnen het gehele aanmeld- en bestelproces voor je inrichten. Bel ons of kom langs bij onze winkel in Wehl, dan helpen we je verder!