Tips voor kindveilig fietsen!

Fietsen is één van de mooiste bezigheden voor jong en oud. Helaas bereiken ons nog al te vaak berichten over klanten met kleine kinderen, die met hun voetje tussen de spaken zijn beland. Dit terwijl je dergelijk leed voor kind én ouder heel makkelijk kunt voorkomen. Lees onze tips en zorg ervoor dat je (met je) zoon of dochter veilig de weg op gaat!

Kinderzitjes

U heeft het vast weleens gezien: kinderen die achterop worden vervoerd met de voeten in de fietstassen. Op zich zal een voet niet snel meer tussen de spaken belanden, maar een echte oplossing is het natuurlijk niet. Wij merken dat de kinderzitjes, voor- of achterop, door de jaren heen steeds veiliger en robuuster zijn geworden. Over het algemeen zijn wij fan van de goedgekeurde, gemakkelijk te verstellen en (de)monteren zitjes van het Nederlandse Bobike. Uw kind zit er stevig en veilig vastgegespt in. Grappige bijkomstigheid: Bobike heeft een zwart-gele nieuwe lijn ontwikkeld, waarmee ze de bijenpopulatie ondersteunen. [link]

Helmpje op?

Wellicht niet uw eerste keus en begrijpelijk, want een pas fietsende zoon- of dochter ziet er schattiger uit zónder helm. Aan de andere kant wilt u dat mooie koppie natuurlijk ook beschermen. Daarbij komt dat de kinderfietshelm, net als de skihelm al jaren, steeds breder geaccepteerd wordt. Zo is het in Duitsland voor kinderen onder 12 jaar verplicht om op de fiets, in de bebouwde kom, een helm te dragen. Het is een overweging waard. Want ook een fiets met kinderzitje kan natuurlijk per ongeluk omvallen, met alle gevolgen van dien. Daarom leveren wij  stoere helmen in bij de zitjes passende kleuren.

Zelfstandig (leren) fietsen

Gaat uw kind zelfstandig de weg op of worden de eerste meters met zijwieltjes gemaakt? Ook dan is er meer dan genoeg om bij stil te staan, als het gaat om vergroten van de kinderfietsveiligheid. Denk bijvoorbeeld aan het iets hoger afstellen van zijwieltjes, zodat kinderen sneller leren om balans te houden. Of aan het niet aanschaffen van een fiets ‘op de groei’, omdat dit onzekerheid met zich meebrengt. De fietsersbond zette deze en een aantal andere handige tips online, lees ze hier [link] en doe er uw voordeel mee!