Een collectieve leasefietsregeling, hoe geef ik daar vorm aan?

Merk je dat steeds meer medewerkers zich bij je melden met het verzoek een leasefiets voor hen te faciliteren? Dan roept dat mogelijk om een collectieve leasefietsregeling.

Gezien de populariteit van de leasefiets is het immers aannemelijk dat meer aanvragen zullen volgen. Voor jou als werkgever of P&O medewerker is het natuurlijk helemaal geen slecht idee om een goede regeling op te tuigen voor de leasefiets. Je werkt daarmee immers actief aan een het groene imago van je organisatie en je zet jezelf op de kaart als aantrekkelijke werkgever met goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Collectieve leasefietsregeling biedt duidelijkheid

Medewerkers die een leasefiets willen rijden, zullen je medewerking nodig hebben. Allereerst zullen zij via de leasemaatschappij een aanvraag bij je doen. Zij hebben vervolgens een reactie of een akkoord nodig. Het is verstandig je hierdoor niet te laten verrassen. Voor jouw organisatie trek je bij voorkeur een duidelijke lijn als het gaat om een leasefiets regeling. Daarbij kun je bijvoorbeeld medewerkers indelen in segmenten en per segment bepalen welke specifieke mogelijkheden en vergoedingen er zijn. Zo kunnen medewerkers, woonachtig op grotere afstand van het werk, andere voordelen genieten dan medewerkers die dichterbij wonen of ook al in een leaseauto rijden. Ook kun je bijvoorbeeld aan de hand van functieschalen besluiten welke fietslease mogelijkheden voor wie gelden. Hiermee is voor iedereen in de organisatie helder wat specifiek wel en niet kan.

Handige workflow leasefiets bestellen

De mogelijkheid een fiets te leasen heeft diverse leasebedrijven aangespoord om een handige workflow in te richten voor het aanmelden, tekenen van contracten en registreren van fietsen. Zij verzorgen ook het onderhoud en de verzekering van de fiets, zodat je verder geen zorgen hoeft te hebben over het beheer van het fietsenpark. Een leasefiets heeft een aanschafbedrag van minimaal 500 euro en wordt verstrekt voor 36 maanden. Daarbij wordt alles verder voor je geregeld. Dus als je eenmaal vorm hebt gegeven aan de regeling, gaat de rest vrijwel vanzelf.

Lees en bekijk de brochure!

Behoefte aan persoonlijke hulp?

Wil je meer weten over de leasefiets of heb je hulp nodig bij het inrichten van een goede regeling voor jouw organisatie? Bij Lukassen Tweewielers hebben wij ons gespecialiseerd in alles wat te maken heeft met de leasefiets. Wij kunnen het gehele aanmeld- en bestelproces voor je inrichten. Bel ons of kom langs bij onze winkel in Wehl, dan helpen we je verder!

De video hieronder geeft een goed beeld van het bestelproces.