Wat zijn de nadelen van een leasefiets?

Hoe groot de voordelen van een leasefiets voor de meeste Nederlandse werknemers ook kunnen zijn, er zijn tevens enkele zaken die mogelijk nadelig kunnen uitpakken, als je van tevoren niet goed nadenkt over je keuze.

Een leasefiets is mogelijk minder aantrekkelijk voor medewerkers die van hun werkgever een onbelaste reiskostenvergoeding ontvangen voor woon-werkverkeer. Deze vergoeding vervalt namelijk automatisch als je kiest voor een leasefiets met bijtelling. Op de website van de fietsersbond kun je heel gemakkelijk zelf een berekening maken en zien wat in jouw specifieke situatie verstandig is. Een leasefiets én een reiskostenvergoeding ontvangen is overigens welzeker ook mogelijk. Als je gedurende de maand deels ander vervoer gebruikt, dan mag je voor deze dagen namelijk wel een onbelaste reiskostenvergoeding ontvangen.

Werkgever wil niet leasen?

Ook komt het voor dat werkgevers geen leaseverplichtingen willen aangaan. Of niet willen bijdragen in de leasekosten, al ben je in die gevallen nog altijd goedkoper uit met fietslease en uit de lease overnemen na 3 jaar, dan bij directe aanschaf. Wil je werkgever niet aan lease meewerken, dan is een renteloze lening mogelijk een oplossing (zie hieronder).

Nadelen van een leasefiets omzeilen? Dat kan!

Wil je toch graag voordelig een nieuwe e-bike aanschaffen? Dan zou je met je werkgever kunnen overleggen of hij bereid is je een renteloze lening te verstrekken voor de aanschaf van een nieuwe fiets. De fiscus staat dit toe als het om de aanschaf van een fiets gaat. Ook mag je deze lening terugbetalen via inhouding van je onbelaste kilometervergoeding. Hierdoor betaal je je fiets terug met een onbelast inkomen. Het grote voordeel van deze constructie is dat de fiets jouw eigendom wordt. Je hoeft deze dus niet na de looptijd van de lening weer in te leveren.

Lees en bekijk de brochure!

Wij regelen alles voor je!

Om het je extra gemakkelijk te maken zorgen wij ervoor dat alles rondom jouw leasefiets goed geregeld wordt en zorgen dat de afhandeling tussen je werkgever en de leasemaatschappij vlekkeloos verloopt. Je hoeft dus niet zelf een aanvraag- en bestelproces te doorlopen. Kom gerust naar onze winkel en wij helpen je verder! Bij Lukassen Tweewielers hebben wij ons in de afgelopen periode namelijk in hoog tempo gespecialiseerd in alles wat te maken heeft met de (elektrische) leasefiets.