Wat kost een leasefiets mij als werknemer?

Een leasefiets rijden is natuurlijk niet kosteloos. Wel is het zeer waarschijnlijk dat jij via de leasefiets regeling op je werk tegen zeer gunstige fiscale voorwaarden een gloednieuwe elektrische fiets kunt rijden. Deze fiets zelf aanschaffen zou je bijvoorbeeld 2.500 euro kosten. Direct uit eigen zak een dergelijk bedrag betalen is niet iedereen zomaar gegeven.

Als we blijven rekenen met een 2.500 euro nieuwwaarde van jouw leasefiets, dan betaal je hierover 7% bijtelling. In de praktijk komt dit, bij een Inkomstenbelasting tarief van 37,35% neer op een eigen bijdrage van 5,45 euro. Deze bijdrage wordt met je netto salaris verrekend op je loonstrook. Wil je de exacte berekening zien in een rekenvoorbeeld? Klik dan hier. Je least een fiets altijd voor een termijn van 36 maanden en de nieuwwaarde van een leasefiets bedraagt minimaal 500 euro.

Welke kosten bepalen prijs leasefiets?

Verder zijn er nog de leasekosten, waarin ook begrepen het onderhoud, reparatie en de verzekering. Met je werkgever spreek je af welk aandeel hij neemt in de leasekosten. Veel werkgevers kiezen ervoor deze geheel voor hun rekening te nemen, maar dat is natuurlijk iets dat tussen jullie beiden besproken zal moeten worden. Zelfs als je werkgever niets vergoedt is het leasen van een fiets voor jou altijd voordeliger dan er één kopen. Wil je een calculatie maken die past bij jouw situatie? Dan kun je dit doen via de calculator op de website van Lease a Bike.

Accessoires zelf betalen?

Wil je accessoires op je leasefiets? Enkele elementaire zaken, zoals een accu-upgrade en een extra slot, kun je in de lease meenemen. Die lijst is dus niet erg lang. Reken erop dat je zelf bijvoorbeeld moet bijbetalen voor eventuele fietstassen en zitjes. Deze zijn en blijven dan natuurlijk wel jouw eigendom.

Lees en bekijk de brochure!

Leasefiets overnemen?

Besluit je na de leasetermijn de fiets privé te willen overnemen? Dan is dat mogelijk. Je betaalt dan nog slechts ca. 20% van de nieuwwaarde, waarna de fiets geheel van jou is.

Wij regelen alles voor je!

Om het je extra gemakkelijk te maken zorgen wij ervoor dat alles rondom jouw leasefiets goed geregeld wordt en zorgen dat de afhandeling tussen je werkgever en de leasemaatschappij vlekkeloos verloopt. Je hoeft dus niet zelf een aanvraag- en bestelproces te doorlopen. Kom gerust naar onze winkel en wij helpen je verder! Bij Lukassen Tweewielers hebben wij ons in de afgelopen periode namelijk in hoog tempo gespecialiseerd in alles wat te maken heeft met de (elektrische) leasefiets.