Welke druk legt de leasefiets op onze loonadministratie?

Een leasefiets faciliteren werkt in administratief opzicht niet anders dan het ter beschikking stellen van leaseauto’s. Omdat op het leasen van een fiets altijd een full operational lease constructie van toepassing is, heb je geen omkijken naar onderhoud, reparatie, schade, afschrijving, verzekering of andere zaken.

De contractduur bedraagt 36 maanden en je betaalt één bedrag per maand aan leasekosten. Deze kosten belast je mogelijk deels of geheel door aan de medewerker. Hoeveel dit is, is afhankelijk van de afspraken die je hierover met hem of haar maakt. Besluit je de leasekosten geheel voor je rekening te nemen, dan betaal je eenvoudig de maandelijkse factuur. Belast je alles of een deel door, dan verreken je dit met het salaris. Indien je alle kosten doorbelast kost de leasefiets je niets, maar is er voor je medewerker nog steeds sprake van fiscaal voordeel.

Leasefiets verwerken in de loonadministratie

Je medewerker is in ieder geval gehouden om 7% fiscale bijtelling voor het privégebruik van de leasefiets af te dragen aan de belastingdienst. Deze bijtelling wordt verrekend op de loonstrook. Je brengt je salarisadministrateur daarom dus bij voorkeur direct op de hoogte van het verstrekken van de fiets. Hij of zij zal vragen naar de nieuwwaarde ervan, zodat een juiste berekening gemaakt kan worden. Eventueel verwerkt hij ook de eigen bijdrage in de leasekosten op de loonstrook.

Handige workflow leasefiets bestellen

Het proces van de fiets uitkiezen, en de daarbij behorende administratieve handelingen, leggen absoluut geen druk op je administratie. De leasemaatschappij heeft hiervoor een zeer overzichtelijke en gebruiksvriendelijke online workflow ingericht. Lukassen Tweewielers helpt je daar graag verder mee.

Lees en bekijk de brochure!

Behoefte aan persoonlijke hulp?

Wil je meer weten over de leasefiets of heb je hulp nodig bij het inrichten van een goede regeling voor jouw organisatie? Bij Lukassen Tweewielers hebben wij ons gespecialiseerd in alles wat te maken heeft met de leasefiets. Wij kunnen het gehele aanmeld- en bestelproces voor je inrichten. Bel ons of kom langs bij onze winkel in Wehl, dan helpen we je verder!