Zijn er ook alternatieven voor fietslease?

Mogelijk past het niet binnen je bedrijfsbeleid of ben je er om principiële redenen op tegen om zaken te leasen. Wil je liever zelf de (elektrische) fietsen in eigendom hebben, zodat je ze op de balans kunt activeren?

Uiteraard is dat ook een mogelijkheid. Je ziet dan af van de leasefiets, maar introduceert in je organisatie wel een fietsenplan. De medewerker draagt dan nog steeds 7% fiscale bijtelling af.

Service bij kiezen voor leasefiets

Kiezen voor deze constructie betekent wel dat je fors inlevert op het servicecomponent. Bij full operational lease van een leasefiets heb je geen omkijken naar reparatie, onderhoud, schade, afschrijving en het verzekeren van de fiets. Bovendien kunnen de leasefietsen na afloop van de looptijd tegen zeer aantrekkelijke voorwaarden overgenomen worden, waarna je medewerker alsnog tegen lage kosten het bezit verwerft.

Kies je toch echt liever voor kopen van meerdere fietsen voor je medewerkers? Dan kun je hierover meestal aantrekkelijke prijs- en onderhoudsafspraken met ons maken. Voor het maken van een afspraak kun je ons bellen via 0314 68 14 00.

Soms is kopen ook voor je medewerker voordeliger dan leasen

Ontvangt je medewerker een reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer? Dan is het rijden van een leasefiets met fiscale bijtelling in voorkomende gevallen minder of niet voordelig. In dit geval kun je als werkgever overwegen een renteloze lening te verstrekken voor het aanschaffen van de fiets. Deze lening kun je dan fiscaal voordelig verrekenen met de kilometervergoeding van je medewerker. In de praktijk komt het erop neer dat de lening dan in een aantal jaren wordt terugbetaald. Pas je een dergelijke constructie toe, dan heeft de werknemer het eigendom van de fiets.

Lees en bekijk de brochure!

Behoefte aan persoonlijke hulp?

Wil je meer weten over de leasefiets of heb je hulp nodig bij het inrichten van een goede regeling voor jouw organisatie? Bij Lukassen Tweewielers hebben wij ons gespecialiseerd in alles wat te maken heeft met de leasefiets. Wij kunnen het gehele aanmeld- en bestelproces voor je inrichten. Bel ons of kom langs bij onze winkel in Wehl, dan helpen we je verder!