Een gebruikte fiets kopen? Let op!

Om er een paar spreekwoorden in te gooien: op een oude fiets moet je het leren, maar duur leergeld betalen, da’s ook weer niet de bedoeling. Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een tweedehands fiets of e-bike?

Een gebruikte fiets kopen en er jarenlang zorgeloos plezier van hebben is heel goed mogelijk. Yoran van Lukassen Tweewielers in Wehl: “Let alleen wel goed op wat en waar je koopt. Want sommige fietsen worden niet voor niets tweedehands aangeboden.”

Een fiets is natuurlijk een technisch product. Daar kan altijd iets mis mee zijn. De ene reparatie valt echter duurder uit dan de andere. “Wij letten bij inruil van fietsen altijd op een aantal kritieke aandachtspunten. Bijvoorbeeld problemen met de versnellingsnaaf, tandwielen of balhoofd-en trapasspeling kunnen zorgen voor flinke reparaties met prijzige onderdelen”, aldus Yoran. “Voor onze klanten vangen we dit soort risico’s natuurlijk af, maar als je zonder garantie een fiets op, zeg even, Marktplaats.nl koopt kun je van een koude kermis thuiskomen”. Ook komt het geregeld voor dat fietsen met een schadeverleden in het occasioncircuit terechtkomen. Kromme voorvorken, beschadigde frames. Je moet soms weten waar je moet kijken.

Gebruikte e-bikes

Maar ook andere – verborgen – gebreken in motoren en accu’s in e-bikes kunnen je na een recente aankoop van je roze wolk ’trappen’. Yoran: “Tijdens een proefritje van 5 kilometer op een e-bike merk je misschien niet dat in de accu een cel kapot is. Dat probleem kan zomaar ineens na 7 gereden kilometers wel opspelen. Als je dan zonder garantie zit, heb je te maken met honderden euro’s schade én een zuur gevoel. Daarom kan je bij ons altijd kiezen voor garantie en zekerheid“.

Interesse in een goede gebruikte fiets of e-bike? Ons aanbod vind je hier.