Even opladen in Vethuizen

Verscholen in het Achterhoekse Landschap vind je aan de Langeboomsestraat in Vethuizen Wandel- en fietsterras Groot Vethuusen. Een perfect uitgeruste horecagelegenheid, waar je je e-bike én jezelf van nieuwe energie kunt voorzien.

Het wandel- en fietsterras maakt onderdeel uit van Havezathe Hotel Carpe Diem en is voor iedereen vrij toegankelijk. Volgens de eigenaren kun je er ‘buitengewoon genieten’. En zo is het ook. Je geniet er niet alleen van de prachtige en rustgevende natuur in de landerijen, maar ook van een lekkere versnapering en een verkoelend – of verwarmend drankje. Zo is bijvoorbeeld de typische Vethuusense bol een aanrader. Of waag je aan het verfrissende borreltje, de Carpedino.

Aan je fiets of e-bike is ook gedacht, want er is een grote, overdekte fietsenstalling, een fietspomp en alle benodigdheden om je band te plakken. Wellicht nog belangrijker: je vindt er oplaadpunten voor je elektrische fiets.

De havezathe werd in 2009 volledig verbouwd en gemoderniseerd, met respect voor de rijke historie van het pand. Uiteindelijk verrezen een hotel, restaurant en terras. Eén van de vergezichten achter en naast de havezathe wordt gevormd door de heuvelachtige Montferlandse bossen, daar waar het volgens Lukassen Tweewielers ‘écht heel goed fietsen is’. Gun jezelf en je fiets een pauze in Vethuizen, het is gerust een kleine omweg waard.